уторак, 3. март 2015.

Trio forte” pred beogradskom publikom

U petak 13. marta od 20 sati, u maloj Sali Doma kulture „Studentski grad“ u Beogradu biće održana premijera srenjemetražnog dokumentarnog filma o životu i rada tri istaknuta muzičara, poreklom iz Dimitrovgrada Vasila Geleva, Sonje Lončar i Alekse Vasića.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad“ u Beogradu, scenario i režiju uradio je novinar Petar Videnov, a producent, snimatelj i montažer je Ivica Ivanov.

„Trio forte“ je srednjemetražni dokumentarni film o životu i radu tri istaknuta muzičara koji na najbolji način predstavljaju Srbiju, Beograd i Dimitrovgrad-Caribrod (odakle su poreklom) na muzičkom planu u regionu, Evropi i svetu. Film prikazuje muzičko stvaralaštvo doajena muzike Vasila Geleva, dugogodišnjeg prvog solo klarinetiste Beogradske filharmonije i profesora Akademije umetnosti u Novom Sadu, kao i istaknute pijanistkinje Sonje Lončar, docenta na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i vrsnog operskog pevača Alekse Vasića, profesora muzičke škole „Davorin Jenko“. Kroz razgovore, nastupe i muziciranje ovaj muzički „Trio forte“, kako je simbolično nazvan, prezentuje gledaocima prave muzičke vrednosti.