уторак, 31. март 2015.

Koka-kola obezbedila 571.000dinara za skolu u Dimitrovgradu


Tekst preuzet sa sajta: http://www.tanjug.rs/

BEOGRAD - Kompanija Koka-kola organizovala je danas u Beogradu kreativnu radionicu i humanitarnu akciju kojom je obezbeđeno ukupno 571.000 dinara za pomoć Osnovnoj školi (OŠ) "Hristo Botev" u Dimitrovgradu.

Zaposleni, poslovni partneri i predstavnici medija su u Mikser hausu udružili snage, povodom obeležavanja 100. rođendana čuvene koka-kola staklene flašice, i zajedno pravili razne predmete od flaša, njihovih zatvarača, vunice, ukrasnog papira, lepka i drugih materijala.

Na aukciji je prikupljena suma od 285.500 dinara, koju je kompanija Koka-kola udvostručila, pa će OŠ "Hristo Botev" u Dimitrovgradu biti uručena sredstva u iznosu od 571.000 dinara.
Prikupljena sredstva su namenjena za obnavljanje sportske sale i nabavku sportske opreme u Dimitrovgradu.

Ta Koka-kola flašica je zahvaljujući svom originalnom obliku postala globalna ikona pop kulture koja tokom celog veka svog postojanja inspiriše umetnike širom sveta.

Pod vođstvom umetnika, od legendarne "kontur" flašice napravljeni su maštoviti upotrebni i dekorativni predmeti za koje su učesnici radionice licitirali.

Kreativna radionica i humanitarna aukcija realizovane su u saradnji sa Smart kolektivom kako bi se školarcima iz Dimitrovgrada obezbedili što bolji uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom.

"Ovaj događaj još jedan je u nizu onih koje godinu za godinom organizujemo kako bi podstakli pozitivne promene u društvu i odužili se lokalnoj zajednici. Ovo je još jedan korak u želji da inspirišemo ljude da kreativno razmišljaju i od naizgled malih i običnih stvari stvore nešto originalno", rekla je predstavnica Koka-kole, Milica Stefanović.

Škola "Hristo Botev" u Dimitrovgradu je treća škola koja će zahvaljujući inicijativi Kokla-kole dobiti kvalitetnije uslove za bavljenje fizičkom kulturom, a u toku je i realizacija donacije Koka-kola fondacije kroz koju će i 90 škola u Srbiji koje su oštećene u poplavama dobiti novu sportsku opremu.