субота, 26. децембар 2020.

Колевка - 75 година кошарке у Димитровграду

Мало ко зна да је Димитровград један од градова са најдужом кошаркашком историјом у нашој држави. Кошаркашки клуб у овом граду постоји од 1945. године, а пре њега су на простору тадашње државе Југославије основане само три екипе, Црвена звезда у Београду, Торпедо у Ријеци и Славија у Загребу.

 

Ове године Кошаркашки клуб Димитровград слави 75 година постојања што је огроман јубилеј. Тај податак, као и чињеница да је ово погранично место без разлога запостављено у медијима када се говори о кошаркашкој историји, мотивисали су људе из продукцијске куће South Media да направе телевизијску документарну форму која ће најбитније детаље сачувати од заборава.

 

“Колевка” је наслов документарца у коме о историји, али и актуелном тренутку кошарке у Димитровграду говоре директни актери који су годинама везани за клуб, али и људи из спорта који гаје велико поштовање и имају сјајне успомене везане за кошарку у овој вароши.

 

Зашто је Димитровград колевка кошарке, како је 1945. године возом у Цариброд допутовала Црвена звезда са Небојшом Поповићем на челу, где је Светислав Кари Пешић довео југословенске кошаркашке асове пар дана након освајања титуле првака света 1970. године, како је изграђена једна од најлепших дворана у држави и још много тога погледајте у новом остварењу продукције South Media.