понедељак, 23. март 2015.

Izveštaj sa utakmice BSK Bujanovac - Balkanski

BSK - Balkanski 0:5 (0:1)


Bujanovac- Stadion: BSK-a. Gledalaca: 100. Sudija: Bratislav Jović (Niš) 5. Strelci: Mladenović u 24, 47. i 65, Nackov u 80. i 88. minutu. Žuti kartoni: Savić, Ćuković i Đorđević (BSK), Ivanov i Disić ( Balkanski ).

BSK: Mitković 5, Stamenković 6, Milić 6, Krstić 6, I.Tasić 6, A.Z.Stojković 5, M.Tasić 5,5 ( od 65. Milošević-), Dimitrijević 6, Savić 6, (od 84 Stojković-), Ćuković 6, A.B.Stojković 5 ( od 68 Đorđević-)

BALKANSKI: Disić 7, Sokolov 6, Jovanović 6, Selimović 6,5, B.Vasov 6, Markov 7, Nackov 7, Mladenović 7,5, Ivanov 6 ( od 67 Milev), S.Vasov 6,5, Kuštrimović 6.

Igrač utakmice: Stefan Mladenović

Favorit je osvojio planirane bodove, ali je do (pre) visoke pobede ipak došao zahvaljujući brojčanoj prednosti na terenu. Zapravo, domaćin, ubogi autsajder, očigledno pre vremena otpisan kao potencijalni osvajač bodova u ovom meču, imao je tu nesreću da se susretne i „rve“ sa 14 protivničkih fudbalera. Jedanaest u dresu Balkanskog, trojice u sudijskim majicama, koje su se razlikovale po boji od dresova gostiju, ali po učinku na terenu potpuno su se uklopili u jednu ekipu – gostujuću. Ljubitelji fudbala u Bujanovcu odavno nisu videli takvo perfidno suđenje. Ne samo glavnog sudije Bratislava Jovića, već i njegovih pomoćnika braće Jablanović – Nikole i Dušana. Niški trio se potrudio i uspeo u naumu da svira po taktovima favorizovanih gostiju, kojima takva pomoć i nije bila potrebna. „Ubijanje“ domaćina sudije su počele već u ranoj fazi utakmice, u 5. minutu, kada je posle jedne kontre i dobre akcije Savić ubacio loptu u gol gostiju. Ali, jedan od dvojice braće Jablanović signalizira ofsajd poziciju, koja nije postojala. I tako u više navrata u prvom delu utakmice. Na drugoj strani njegov brat je bio izdašan prema gostima. Nije ni pokušavao da ih „lovi“ u ofsajd zamke! A glavni sudija je „dominirao“ u sredini. Faulove za domaće svirao je na sredini terena, žute kartone zasluženo podelio petorici, ali je „zaboravio“ da opomene još najmanje trojicu fudbalera Balkanskog. Sve to je iritiralo domaćine koji su posle velike motivisanosti sa kojom su ušli u meč, iz minuta u minut gubili samopouzdanje da bilo šta mogu da promene na terenu, da bi na kraju doživeli katastrofu. Prema svemu viđenom tako nešto nisu zaslužili.


Snimak RTCaribrod